Ruudin ydinryhmän vaalien äänestys on käynnissä

Ruudin ydinryhmän vaalien äänestys on käynnissä nyt ja jatkuu 19.11. klo 20.00 asti. Vaaleissa saavat äänestää kaikki helsinkiläiset 13–17-vuotiaat nuoret. Äänestäminen tapahtuu tuttuun tapaan osoitteessa ruuti.net.

Äänestämällä valitaan 20 nuoren Ruudin ydinryhmä. Ryhmä pitää huolen siitä, että nuorten ääni kuuluu Helsingin päätöksenteossa. Ydinryhmä haastaa päättäjiä, tuo esille nuorten ajatuksia ja rakentaa parempaa Helsinkiä yhdessä muiden nuorten kanssa.

Ruudin ydinryhmän vaaleissa asettui ehdolle 44 rohkeaa nuorta ympäri Helsinkiä. Ehdokkaisiin voi tutustua ruuti.netissä. Myös tänä vuonna on käytössä hakukone oman ehdokkaan löytämisen helpottamiseksi. Äänioikeutetut ovat saaneet kotiin äänestyskirjeen, joka sisältää henkilökohtaiset äänestystunnukset.
Jos nuori kadottaa tunnuksensa tai ne eivät ole mukana esimerkiksi nuorisotalolla tai koululla, voi tunnuksia kysellä ruuti.netissä löytyvästä chatista.

Ruudin ydinryhmä on tehnyt äänestykseen liittyvän videon, joka löytyy täältä: https://www.youtube.com/watch?v=mtemF9Ny7mI.

Äänestämällä omaa ehdokastaan Ruudin ydinryhmän vaaleissa nuori voi vaikuttaa siihen, millainen ydinryhmästä 2016 tulee. Ryhmä ajaa sille määriteltyjen tehtävien lisäksi itse valitsemiaan asioita.

Vaalitulos julkistetaan 19.11. vaalivalvojaisissa Kulttuuritehdas Korjaamolla (Töölönkatu 51 a–b, 00250 Helsinki). Tilaisuus järjestetään kello 18–21. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Tervetuloa!

Rohkaistaan nuoria äänestämään!

Lisätiedot:
Kaisa Bremer, kaisa.bremer@hel.fi, 040 125 7859
Juha Kiviniemi, juha.kiviniemi@hel.fi, 040 3348 044